Hlavní obsah

Komiks v mnoha podobách na festivalu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezentovat komiks jako svébytné a formálně a tematicky neomezené médium chce festival, který se uskuteční od 21. do 29. října v pražském kině Světozor.

Článek

Přehlídka Komiksfest, kterou pořádá Revue Labyrint, nabídne výstavy, filmové projekce, divadelní představení, diskuse i prezentace nakladatelství, která se komiksu věnují, včetně jejich aktuálních knižních novinek. Jejich prostřednictvím chtějí pořadatelé představit komiks jako zajímavou a rovnoprávnou součást soudobé umělecké a mediální scény.

Festival již předznamenala návštěva legendy britské komiksové scény Bryana Talbota. Své výstavy a workshopy budou mít nejlepší domácí kreslíři - Jiří Grus, Karel Jerie, Jan Bažant a další.

Chystá se řada křtů a čerstvých publikací - vychází sebraná trilogie Alois Nebel s alternativním koncem, nové číslo časopisu Aargh!, druhý díl Monstrkabaretu Freda Brunolda nebo multimediální projekt Wall After Wall, odehrají se divadelní představení i koncerty.

Debaty s pozvanými hosty se budou věnovat třeba tématu zfilmování původně tištěného komiksu, tématu překladů komiksů či úspěchům českého komiksu v zahraničí.

Více informací na www.komiksfest.cz .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám