Hlavní obsah

Komedie o Kim Čong-unovi nesmí v Asii do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký server Hollywood Reporter informoval, že komedie o Kim Čong-unovi The Interview, která údajně souvisí s hackerskými útoky na firmu Sony Pictures, nepůjde do asijských kin. Společnost se tak rozhodla už před časem, tvrdí server.

Foto: Kcna, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

Od začátku se údajně nepočítalo s tím, že by film promítali třeba v Japonsku a Jižní Koreji, s hackerskými útoky to nesouvisí. Alespoň to tvrdí zdroj ze studia.

„Nikdy se to v Japonsku promítat nemělo, stejně jako komedie s Adamem Sandlerem kategorie R, které mají úspěch ve Státech, ale tady nefungují a nejdou do distribuce,” řekl zdroj. Studio to oficiálně nechce komentovat.

Jak ukázaly e-maily zveřejněné hackery, manažeři firmy Sony se o dopadu filmu The Interview vážně bavili. Určité obavy odhalují třeba diskuze o tom, jako moc má být znázorněna smrt Kim Čong-una.

Amy Pascalová pak psala protagonistovi filmu Sethu Rogenovi, že za dvacet let ještě nezažila situaci, kdy by s ní manažeři z centrály v Tokiu probírali tak specifické věci z konkrétního filmu. Ačkoliv FBI zatím nepotvrdila, že za útoky stojí KLDR, je to pravděpodobné. Skupina hackerů zvaná Strážci míru na internetu mimo jiné požadovala, aby se nepromítal „film, který naruší mír v regionu”.

Japonci se tváří, že Sony je americká firma

Japonská firma má zřejmě vážné obavy o politické dopady komedie. Film nemůže úplně stáhnout, ale kromě Evropy, Austrálie a Ameriky se nikde distribuovat nebude.

Japonské vztahy s KLDR jsou napjaté - země jednají třeba o Japoncích, kteří byli uneseni do KLDR, kde vládne komunistická diktatura už přes půl století, v 70. a 80. letech. Japonci se od filmu Sony Pictures co nejvíce distancují. Hollywood Reporter si například povšimnul toho, že tamní média o aféře píšou jako o americkém problému, jenže Sony je japonská firma.

Reklama

Výběr článků

Načítám