Hlavní obsah

Knižní čtvrtek přinese fantasy, Hilšera, bláznivou hraběnku i nacisty v Tibetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou várku knižních titulů všech žánrů přinese Velký knižní čtvrtek 14. března. Budou mezi nimi fantasy, thrillery, historické knihy i dětská literatura.

Foto: Novinky

V Tangu pod Hradem hovoří o životě a svých plánech bývalý kandidát na prezidenta Marek Hilšer.

Článek

Fantasy Kniha prachu 1: La Belle Sauvage od britského autora Philipa Pullmana zavede čtenáře do prostředí, kde se odehrávaly jeho předchozí příběhy (Zlatý kompas a spol.). Cressida Cowellová nabízí mladým čtenářům příběh kouzelnického chlapce a mladé válečnice, kteří byli vychováni v nenávisti v knize Kouzelníci z pradávna.

V Tangu pod Hradem hovoří o životě a svých plánech bývalý kandidát na prezidenta Marek Hilšer, který získal půl milionu hlasů, přestože ho předtím skoro nikdo neznal.

Zita Pallavicini, dědička starých šlechtických rodů, popisuje svůj osobní příběh v Deníku šílené markraběnky. Psaní je prý pro ni i terapie. ”Cítím se doma někde mezi Budapeští, Prahou a Vídní. Mluvím česky, ale používám češtinu zřídka, jako malá holka jsem ale vyrůstala tady,“ vysvětlila autorka.

Česko-nigerijský autor Obonete Ubam odešel do Nigérie, aby převzal odpovědnost za rodinu, kterou sotva znal. V knize sedm let v Africe přináší syrovou výpověď o životě na černém kontinentu. Další román Mapa kostí je o síle citů a nezničitelném poutu sourozenců, které odolá i nacistickému běsnění.

Nacisti v Tibetu

Unikátní a bizarní příběh přináší kniha Nacisté v Tibetu. V roce 1938 se skupina mladých Němců vydala do Tibetu vyzdobena nacistickými symboly. Byli to příslušníci SS. Nacisté, fascinováni Tibetem, zorganizovali výpravu posvěcenou přímo Himmlerem. Její okolnosti přibližuje publicista Peter Meier-Hüsing.

V knize Obchodníci se strachem popisuje Vítězslav Kremlík, jak se podle něj dělají zprávy o katastrofách pomocí statistických triků. „My žijeme v civilizaci, kde život jednotlivce je nejbezpečnější, jaký kdy byl. Přesto lidé mají pocit, že svět se zhoršuje. Nemyslím si, že se blíží katastrofa,“ vysvětlil autor.

Lenka Horňáková-Civade vydává román Grófka o „cestě za svobodou, iniciaci a dívce, která řekla ne“ a Pavol Rankov umístil svůj tajemný příběh Legenda o jazyku. Nepomucký 1972 do normalizačních kulis.

Sabine Durrantová nabídne v březnu thriller Lži se mnou. Pro děti je tu Příběhostroj Reného Nekudy, Roboti v divočině Petera Browna nebo Čarodějčin syn Kelly Barnhillové.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám