Hlavní obsah

Knihy vydané tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi knihami vydanými v třetím lednovém týdnu stojí za zmínku tři povídky přední britské autorky A. S. Byattové Matissova poselství i povídky Ericha von Dänikena Zlomek času. Vyšla též detektivka Johna Sandforda Nečekaná obět a špionážní thriller Jacka Higginse Klíče k peklu.

Foto: Martina Sihelská

Klienti Střediska Víteček zahráli Betlém a Mrazíka.

Článek

A. S. Byattová: Matissova poselství

Tři povídky přední britské spisovatelky spojuje motiv obrazů Henriho Matisse. Jejich barevnost je symbolem plného života, který obohacuje a inspiruje umění i příroda. Každý si jej však musí podle autorky najít v sobě.

A. S. Byattová se prosadila v roce 1990 knihou Posedlost, která získala prestižní britskou Bookerovu cenu.

BBart, 136 stran, 179 Kč

John Sandford: Nečekaná oběť

Hlavním motivem detektivky Nečekaná oběť je pomsta. Vyšetřovatelé pod vedením Lucase Davenporta se dlouhé měsíce snažili vystopovat bankovní lupičky Candy a Georgie LaChaiseovy. Když je konečně dopadli, ženy se nenechaly odvést jen tak. Při Ve přestřelce přišly obě o život - a Davenportova noční můra byla na světě.

BBart, 312 str., 199 Kč

Susan Johnson: Stříbrný plamen

Napínavá, romantická kniha vypráví příběh krásné Jordany, která uprchla před nespravedlivým osudem do montanské divočiny. Ani tam se její situace nevyřešila, a tak na prahu zoufalství nabídne svou nevinnost muži, který jí bude ochoten dát nejvíce peněz. Vzápětí se začne trápit pochybnostmi, jestli se tím nedopustila hrozné chyby, ale zároveň vskrytu duše doufá, že ve svérázné aukci zvítězí vysoký snědý cizinec.

Domino, váz., 300 str.,199 Kč

Jack Higgins: Klíče k peklu

Další příběh oblíbeného Higginsova hrdiny superšpiona Paula Chavasse. Čeká ho do vysoce riskantní mise, v níž musí bojovat o vlastní život. Tentokrát je Chavassovým úkolem nalézt odhaleného dvojitého agenta v Albánii. Dostává se tam v době nejtužšího útlaku, který má na svědomí místní režim a v němž lidé žijí za neustálých obav a strachu z tajné policie.

Knižní klub, 189 Kč

Cyntia Eagles: Fleur

Anglická spisovatelka, autorka historické rodinné Ságy rodu Morlandů, se tentokrát nechala inspirovat carským Ruskem. První dílu volné trilogie Anna, přibližoval osudy anglické guvernantky Anne Petersové.  Druhý díl této rodinné ságy začíná v Londýně,  v době konání Světové výstavy. Tam se seznamuje Fleur Hamiltonová, dívka z anglické šlechtické rodiny, se synem Anny, s ruským hrabětem Kirovem, Fleur se do Sergeje zamiluje, ale ten, ačkoliv se zpočátku Fleur dvořil, se najednou bez rozloučení vrací do Ruska.

Knižní klub, 259 Kč

Erich von Däniken: Zlomek času

Erich von Däniken se v knize Zlomek času představuje v netradiční role povídkáře. Nenabízí šokující odhalení vlivu mimozemských civilizací na vývoj lidstva, ale samostatné příběhy, kde se mísí jeho vlastní zážitky s fabulací. Nechybí ani témata cestování v času a samozřejmě i jemu vlastní téma mylné interpretace vývoje lidstva. Příběhy ukazují, že Dänikenovi  nechybí ani humor.

Knižní klub, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám