Hlavní obsah

Klus, Dyk i Rottrová míří na Štěrkovnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marie Rottrová, Vojtěch Dyk s B-Side Bandem, Tomáš Klus nebo skupina Visací zámek vystoupí na festivalu Štěrkovna Open Music, který se příští týden uskuteční v areálu Landek Parku v Ostravě-Petřkovicích. Pod Landekem se bude festival konat podruhé, příští rok už se vrátí do areálu revitalizovaného jezera v Hlučíně na Opavsku. Festival se uskuteční od 28. do 30. července.

Foto: Petr Horník, Právo

Vojta Dyk

Článek

Festivalový areál bude oproti loňsku podle organizátorů větší a lépe schůdný. „Zmizely nepříjemné pražce, o které jsme všichni zakopávali. Terén je celkově vyrovnaný,“ uvedl Matěj Ostárek z pořadatelského týmu. V plánu je i vybudování splachovacích toalet, posílení mobilní sítě i posílení dopravy.

„Bohužel ještě nemůžeme festival pořádat v Hlučíně. Areál hornického muzea Landek Park je však vzdušnou čarou od Hlučína jen šest kilometrů. Je dobře dostupný autem, na kole či hromadnou dopravou,“ uvedl Ostárek.

Festival je jednou z největších akcí svého druhu v Moravskoslezském kraji. V programu vystoupí tři desítky interpretů. „Mladší publikum ocení vystoupení rapera Paulieho Garanda, divoké německé party N.O.H.A. či Báry Polákové. Milovníci folku či lidové písně zase potěší Hradišťan s Jiřím Pavlicou, Čechomor a Bratři Ebenové. Vystoupí i Monkey Business, Sto zvířat, Polemic, Poletíme?, Děda Mládek Illegal Band, Vypsaná fixa a řada dalších,“ uvedl Ostárek.

Foto: Martin Kubica

Tomáš Klus

Aktuální cena vstupenek na všechny tři dny je 1250 korun. Za vstupní pásky si je budou moci lidé vyměnit a nabít kredit od pondělka před festivalem v obchodním centru Outlet Arena Moravia.

Návrat do Hlučína chtějí pořadatelé v roce 2023 pojmout velkolepě a slibují koncert jedné z největších legend české a slovenské hudební scény, která v Hlučíně ještě nevystupovala. Jména prvních interpretů příštího roku zveřejní už na závěr letošního ročníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám