Hlavní obsah

Klub Rock Café by mohl otevřít v říjnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani rok od termínu, kdy se měl po odhlučňovacích pracích otevřít hudební klub Rock Café na pražské Národní třídě, není oprava hotova. Radnice Prahy 1 ale slibuje, že se oblíbený klub v centru města v říjnu otevře pro zkušební provoz. V současné době dělníci dokončili základní odhlučnění, řekl místostarosta Michal Valenta (ODS).

Článek

Klub nesmí od loňského dubna pořádat hudební produkce kvůli hluku z koncertů, na který si stěžovali obyvatelé domu, v němž klub sídlí. Provozovatelé Rock Café se obávali, že postoj radnice, které prostory patří, je pouze zástěrkou k tomu, aby byl klub uzavřen.

Uspořádali proto protestní akce, na kterých stovky mladých lidí požadovaly zachování klubu. Tehdejší starosta první městské části Petr Hejma (ODS) a pražský primátor Pavel Bém (ODS) na demonstraci před klubem slíbili, že město peníze na rekonstrukci odhlučnění sežene. Zároveň se zaručili za znovuotevření ke dni 9. září 2009, kdy klub slavil výročí svého založení. Termín se ale nepodařilo dodržet a byl několikrát odložen.

V současné době dělníci v klubu podle místostarosty Valenty vylévají strop betonem. Pak již prý budou na řadě pouze dokončovací práce a vše by mělo být hotovo v říjnu. Poté by se mohl spustit měsíční zkušební provoz, který prokáže, zda opatření fungují.

Neúčinná oprava 

Radnice zaplatila odhlučnění již v roce 2006. Oprava ale byla neúčinná a podle provozovatelů naopak situaci zhoršila. Městská část se rozhodla vybudovat nové odhlučnění takzvanou metodou kostka v kostce. V koncertní místnosti tak vznikl nový objekt, který je od zbytku domu oddělen pružinami. Ty budou tlumit vibrace z hudby.

Radnice nyní s provozovateli klubu domlouvá novou nájemní smlouvu. Provozovatelé požádali o prodloužení smlouvy právě kvůli dlouhotrvající rekonstrukci, kvůli níž nemohou pořádat koncerty. Chtějí si tak pojistit investici, kterou prý do prostor museli a budou ještě muset vložit. Současná smlouva vyprší v roce 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám