Hlavní obsah

Klíčovým elementem písně a klipu Michala Hrůzy je světlo

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, hudebník a skladatel Michal Hrůza vydává píseň s videoklipem Světlo do tmy. Je prvním předznamenáním stejnojmenného alba, jehož vydání se očekává v březnu. Michal Hrůza na něj se svou kapelou naváže dubnovým turné po pěti českých městech.

Klip Světlo do tmy od Michala HrůzyVideo: Universal Music

 
Článek

Motiv k videoklipu byl nasnadě okamžitě. Asociací při poslechu bylo nespočet, a tak bylo potřeba akorát najít ty správné, které budou nejlépe odrážet atmosféru písně. Nad slunce jasné bylo, že hlavním elementem a symbolem bude světlo.

„Zkoumali jsme možnosti, jak přenést neony, zářivky, oheň a další zdroje světla doprostřed hlubokých lesů, opuštěných staveb a na nekonečné louky,“ popisuje režisér videoklipu Vojtěch Buchta, který má na svědomí i námět, střih a postprodukci.

Foto: Universal Music

Michal Hrůza v novém klipu Světlo do tmy.

Největší sílu vidí Buchta v Hrůzových textech. „Proto se je snažil vytáhnout z písně a zasadit do prostoru, čímž vznikl motiv postavy putující krajinou, která za sebou nechává poselství pro lidi, kteří bloudí a stále něco hledají, stejně jako ona, a nachází to v místech na okrajích, uprostřed ničeho, mimo hlavní cesty. A právě tam můžou najít vzkaz, poselství, slovo, myšlenku nebo světlo,“ komentuje příběh režisér.

Světlo do tmy je skladba z autorova velmi důležitého období. „Někdy jsme obklopeni chmurnou tmou, a proto je dobré občas ji rozbít světlem. Světlo je pozitivnější než tma,“ říká Hrůza.

V rámci připravovaného alba vyrazí s kapelou na turné Světlo do tmy Tour 2020. Začne 3. dubna v Českých Budějovicích.

Zpěvák Michal Hrůza: Nemám připravené žádné proslovy před písněmi

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám