Hlavní obsah

Kendrick Lamar získal cenu MTV za videoklip roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní cenu hudební televize MTV za videoklip roku získal americký raper Kendrick Lamar za klip k písni Humble.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Oceněný Kendrick Lamar

Článek

Třicetiletý raper pocházející z Comptonu jižně od Los Angeles potvrdil roli favorita. Na slavnostní večer přišel s osmi nominacemi a šest z nich proměnil v sošky, které si vysloužil také za nejlepší videoklip v žánru hip hop nebo v kategorii nejlepší režie.

Během ceremoniálu, který moderovala zpěvačka Kate Perryová, vystoupili kromě samotného Lamara mezi jinými také Ed Sheeran a zpěvačky Lorde či Miley Cyrusová.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Ed Sheeran

Sheeran nakonec získal ocenění pro nejlepšího umělce. Za nejlepšího nováčka byl vyhlášen zpěvák Khalid. Poprvé se v neděli udělovala cena v kategorii „nejlepší boj proti systému”. MTV ji rovným dílem udělila všem šesti nominovaným - mezi nimi raperovi K'Naanovi a zpěvákovi Johnu Legendovi - za to, že svými videoklipy upozornili na situaci přistěhovalců ve Spojených státech.

Foto: Mat Sayles, ČTK/AP

Katy Perryová

Mnoho hvězd hudebního nebe využilo show k politickým projevům. Perryová se hned na začátku strefovala do prezidenta Donalda Trumpa a ptala se publika, jak ho snáší.

Cenu pojmenovanou na počest slavného zesnulého zpěváka Michael Jackson Video Vanguard obdržela za celou svou dosavadní 15letou kariéru zpěvačka Pink.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám