Hlavní obsah

Když se prala Nova s Primou, usmívala se Česká televize

Právo, jp

Lítý boj o televizní diváky předvedly v uplynulém víkendu Nova s Primou. A vítězem se stala? Česká televize. A to přesto, že na ni lid divácký všeobecně nadává a tvrdí, že „tam nic není“.

Článek

Začalo to v pátek. Prima vytáhla dva nové trumfy – seriál s Pavlem Křížem Aféry a humornou Partičku s Michalem Suchánkem a Richardem Genzerem, kteří se na Primu přestěhovali z Novy. Premiéry obou novinek divácky nic moc – Aféry 598 tisíc a Partička 397 tisíc. ČT na tom byla lépe – seriál Znamení koně shlédlo 997 tisíc diváků. Vítězství si odnesl mnohokrát reprízami omletý Kameňák. Přitáhl k Nově 1,141 mil. lidí.

Sobotní klání přiostřilo, protože na řadě byly přímé přenosy. A oba atraktivní. Na Primě se volila Česká Miss a Nova dávala poprvé živý přenos letošní pěvecké Česko Slovenské SuperStar. O „prsa“ vyhrála kupodivu SuperStar – 874 tisíc diváků, vnady nových missek přitáhly 820 tisíc lidí. A ČT se mohla smát, repríza silvestrovských pořadů se jí vyplatila. Posuďte sami: Zázraky přírody 995 tisíc diváků, Zas je tady Silvestr 855 tisíc a Všechnopárty 881 tisíc diváků. Téměř vyrovnaná čísla o sledovanosti ale napovídají, že diváci v sobotu měli v ruce stále ovladač a skákali z programu na program jako diví.

Neděli kraloval již po několikáté za sebou Miroslav Donutil a jeho příběhy 3 plus 1, sledovanost 1,638 mil. lidí žádná z ostatních televizí nepřekonala. Nova se tetelila radostí, SuperStar poprvé překročila milión – dívalo se 1,042 mil. diváků. Prima se při vysílání komedie Deník Bridget Jonesové musela spokojit s 441 tisíci diváky.

Reklama

Výběr článků

Načítám