Hlavní obsah

Když Led Zeppelin slavili, psala se historie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný koncert krátce obnovených Led Zeppelin z roku 2007 vyšel pod názvem Celebration Day na 2CD a také na DVD a Blu-ray. Bez pochyb šlo o obrovskou hudební událost, která vstoupila do dějin, a která se pravděpodobně nebude nikdy opakovat. Nebo že by přece?

Foto: Mary Calvertová, Reuters

Led Zeppelin

Článek

Desátého prosince 2007 se v londýnské O2 aréně konal vzpomínkový koncert na zakladatele Atlantic Records Ahmeta Erteguna, který spolupracoval s Led Zeppelin. John Paul Jones, Jimmy Page a Robert Plant nalezli náhradu za zesnulého bubeníka v jeho synovi Jasonu Bonhamovi a rozjeli monstrózní, více než dvouhodinový obřad k poctě rockovým božstvům.

Plant byl ve výborné hlasové pohodě, zpíval s nasazením a Page samozřejmě neztratil nic ze svého kytarového umění - ani hbité prsty, ani blues-rockový feeling a vynalézavost. Hráli samozřejmě to nejlepší - geniální songy z přelomu šesté a sedmé dekády, kdy vládli rockovému světu, jako Good Times Bad Times, Ramble On, Black Dog, Nobody's Fault But Mine, Dazed And Confused, Kashmir, Stairway To Heaven a Whole Lotta Love. Celkem šestnáct plnokrevných zeppelinovských hitů.

V hledišti tehdy propuklo pravé fanouškovské šílenství - není divu, vždyť na to všichni čekali léta.

Celkové hodnocení: 95%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám