Hlavní obsah

Kdo bude režírovat Star Wars? Já ne, řekl Abrams

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký scenárista, režisér a producent J. J. Abrams odmítnul natáčet nové Star Wars. Raději se prý bude věnovat jiné slavné sérii - Star Treku.

Foto: Profimedia.cz

J. J. Abrams

Článek

Abrams stál za druhým dílem Mission: Impossible, seriálem Ztraceni či za posledním filmem ze série Star Trek. Uvedl, že jednal s producentkou Kathleen Kennedyovou o novém filmu Star Wars: Episode VII, ale rychle se rozhodnul, že se natáčení nebude účastnit.

"Na začátku proběhly nějaké rozhovory a já jsem rychle řekl, že kvůli mé loajalitě ke Star Treku, a protože jsem fanoušek, bych se ani nechtěl zapojit do nové verze těchto věcí. Hned od začátku jsem odmítnul jakoukoliv spolupráci. Radši budu v publiku a nechám se překvapit, co přijde, než abych se zabýval detaily natáčení."

Abrams se považuje za velkého fanouška Star Wars a naopak na Star Treku moc nevyrůstal. Díky tomu se ale cítil svobodnější, když pak natáčel vlastní Star Trek. V jeho pokračování hráli třeba Chris Pine (Kirk) a Zachary Quinto (Spock).

Příští díl, Star Trek Into Darkness, by se měl dostat do kin v červnu. Ten minulý vydělal asi 38 miliónů dolarů.

Nový díl Star Wars píše Michael Arndt a další plánované díly pak Lawrence Kasdan a Simon Kinberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám