Hlavní obsah

Kateřina Marie Tichá má k singlu Sami emotivní videoklip

Právo, jaš, kul

Zpěvačka a skladatelka Kateřina Marie Tichá se do povědomí posluchačů a diváků zapsala jako stálý host kapely Jelen. V roce 2013 vydala písničku Tančíme spolu, ve stejném roce natočila s Lipem singl Do města přišla zima. Nyní představuje svou píseň Sami i s videoklipem. Avizuje tak své debutové album, jež vyjde začátkem října.

Kateřina Marie Tichá v klipu k písni SamiVideo: Universal Music

 
Článek

„Písnička Sami je o vztahu dvou lidi. O tom, že i ve dvou můžete být sami,“ říká Tichá. „K jejímu napsání mě inspirovala má vlastní zkušenost, ten moment ve vztahu, kdy se ztratí radost, ale člověk nemá sílu to změnit, a tak stojí na místě s tím druhým, a přitom úplně sám.“

Písni se dostalo bezmála filmového zpracování. Za scénářem a režií stojí Jonáš Lipo Červinka. Natáčení probíhalo během červencových dnů v romantických zákoutích Prahy u břehu Vltavy.

„Vycházel jsem hlavně z Kateřininy originality, která je na poměry současné české mainstreamové hudby nebývalá. Estetika periferie města, kterou mám osobně hodně rád, mi v tomto případě krásně zapadla do celkového konceptu a bylo to nakonec jedno z těch natáčení, které jsem si moc užil. Navíc jsme u Kateřiny odhalili i zajímavý herecký potenciál, který celý dojem z klipu podle mě ještě umocnil,“ říká Lipo.

Píseň Sami je první vlaštovkou z připravovaného stejnojmenného debutu. Na posluchače čekají silné popové melodie, ale i písně nasáklé vlivy svobodomyslné cikánské hudby, balkánských rytmů nebo pařížského pouličního umění. Desku produkoval Ondřej Turták.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám