Hlavní obsah

Kašparův Rozmarný bonus pražského Divadla v Celetné

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý se na jeviště pražského Divadla v Celetné vrací Vančurovo Rozmarné léto. Inscenaci uvádí spolek Kašpar v režii Jakuba Špalka v rámci Letního speciálu s velkým diváckým ohlasem již od roku 2007, a to s herci Janem Potměšilem, Evou Elsnerovou, Františkem Kreuzmannem, Tomášem Kargerem a dalšími. Jako perlička pro věrné diváky přibude k inscenaci zbrusu nový Rozmarný bonus.

Foto: Foto Archiv, Právo

Jakub Špalek bude režírovat Vančurovo Rozmarné léto v rámci letního speciálu.

Článek

„Je to dárek pro diváky, kteří naše Rozmarné léto znají a milují. Nápad vznikl během repríz uplynulého léta. Zjistili jsme, že mnoho diváků přichází do našich říčních lázní znovu a znovu, a uvědomili jsme si ohromný potenciál těchto rozmarných fandů,“ říká o Rozmarném bonusu režisér a principál Jakub Špalek.

Scénář vznikal v úzké spolupráci s herci inscenace, je psán vančurovskou češtinou pod jazykovou supervizí spisovatele Jiřího Stránského. Pro Bonus vzniklo také deset nových písní, k nimž hudbu opět složil Petr Malásek.

„Jak bude Bonus přijat diváky – to jsme sami zvědaví. Zatím se při zkouškách zdá, že to bude zábavné a zajímavé. Mohu slíbit vystoupení Spolku dobrovolných akvabel na úplném konci,“ dodává Špalek. Rozmarný bonus bude mít premiéru 28. července.

Reklama

Související témata:

Související články

Biomanželka pro mladé manželské páry

Pražské Švandovo divadlo a producent Rudolf Biermann (IN FILM) přišli s myšlenkou letního festivalu nazvaného Báječné léto s Michaelem Vieweghem a pro začátek...

Výběr článků

Načítám