Hlavní obsah

Karlovarský festival uvádí do kin Mládí

– Karlovy Vary
Právo, míš

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech vytvořil společně se společností Aerofilms a s Českou televizí nový distribuční label KVIFF Distribution, který bude v průběhu roku uvádět do kin zajímavé, umělecky hodnotné snímky ze světové tvorby, které by standardní cestou hledaly cestu k divákům složitěji.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitel karlovarského festivalu Jiří Bartoška

Článek

V tomto spojení je možné podpořit jejich uvedení na domácí trh například marketingovou a mediální kampaní, speciálním režimem premiéry nebo finanční spoluúčastí na nákupu práv.

Prvním bude 8. října film italského režiséra Paola Sorrentina Mládí, který dostal na letošním karlovarském festivalu Cenu diváků deníku Právo. Převzal ji osobně představitel jedné z hlavních rolí, americký herec Harvey Keitel, který byl hostem festivalu.

„Rozhodnutí bylo jednoznačné: Mládí se stalo doslova ikonickým filmem letošního jubilejního padesátého ročníku a bylo nadšeně přijato publikem napříč generacemi,“ řekl k volbě prvního titulu prezident festivalu Jiří Bartoška.

Sorrentino je jedním z nejzajímavějších tvůrců současnosti a mnohými je považován za následníka Federica Felliniho, s jehož filmařským stylem Sorrentinovy filmy komunikují přes vzdálenost půl století. Zároveň se pravidelně těší mimořádnému zájmu karlovarského publika.

Při příležitosti kinopremiéry Mládí připravila distribuční společnost Aerofilms v pražském kině Aero malou přehlídku dalších Sorrentinových děl. Tu zahájí 5. října oscarová Velká nádhera, o den později Aero uvede Sorrentinův průlomový snímek Následky lásky a na závěr přehlídky promítne film Božský, vyznamenaný Cenou poroty na MFF v Cannes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám