Hlavní obsah

Karikaturista Mirek Kemel: S Vladimírem Javorským vystavuji poprvé

Právo, šíd

Kreslíř, karikaturista a hudebník Mirek Kemel, spolupracovník deníku Právo, vystavuje společně se svým kamarádem a kolegou z kapely, hercem Vladimírem Javorským. Výstava nazvaná Obrazy/karikatury/grafiky je k vidění v Galerii 12 v Náměšti nad Oslavou do 20. srpna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mirek Kemel se představí se svou kapelou na festivalu Colours of Ostrava.

Článek

Kdo přišel na nápad, abyste připravili společnou výstavu?

Manželé Tasovští, majitelé Galerie 12, nás oslovili sami. Chtěli uspořádat společnou výstavu nás dvou. Takže to byl jejich nápad.

Vystavovali jste už někdy společně?

Dá se říci, že je to naše první společná výstava. Kdysi jsme se zúčastňovali společně s přáteli malířských výletů, ale to bylo už před mnoha lety.

Co na výstavě návštěvníci uvidí?

Vladimír vystavuje grafiky, suchou jehlu. Většina, možná dokonce všechny jeho grafiky vznikaly v Náměšti nad Oslavou v době folkových prázdnin v grafické dílně. Já vystavuji akvarely a akryly z dlouhého časového období. Několik nejnovějších akrylů pochází z letošního roku. Raritou jsou starší akvarely o rozměrech sto na sedmdesát centimetrů. Celkem vystavuji dvacet čtyři obrazů.

Současně prezentuji asi třicet karikatur publikovaných v deníku Právo. Vernisáž proběhla 23 června a výstavu jsme zahájili koncertem naší kapely.

Bude výstava putovat i do jiných měst?

Ne, výstava potrvá do konce prázdnin a není plánována jako putovní.

Budete se v létě věnovat jen hudbě, nebo i výtvarné práci?

V létě mě čeká ještě jedna výstava karikatur v Klášterci nad Ohří a několik koncertů. Mimo jiné jedeme s kapelou i na festival Colours of Ostrava.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám