Hlavní obsah

Karanténa přeje podcastům. Zaujaly Pohřešovaná i Vinohradská 12

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi tráví stav nouze i poslechem oblíbených podcastů. Stovky tisíc posluchačů hlásí zpravodajský pořad Českého rozhlasu Vinohradská 12, ale i dokumentární krimi podcast Pohřešovaná, kterou si za měsíc pustilo více než sto tisíc lidí.

Pohřešovaná trailerVideo: www.bionaut.cz

 
Článek

Vinohradskou 12 si v březnu stáhlo více než 580 tisíc lidí. Nejvíc poslechů měl přitom díl Koronavirus za humny. Je Česko připravené? V dubnu vysoká sledovanost pokračovala.

Bodovaly také další zpravodajské podcasty, mimo jiné Deníku N a České televize.

Hledání stop

Podcast Pohřešovaná si svou premiéru odbyl prvními dvěma epizodami 8. dubna na zbrusu nové platformě Audionaut, nyní vychází každou středu nový zhruba třicetiminutový díl. Aktuální v pořadí šestý díl má název Holka v mém imbissu.

Osmidílný projekt režiséra Petra Hátleho rekonstruuje okolnosti jednoho z nejzáhadnějších případů novodobé kriminalistiky – dosud neobjasněného zmizení čtrnáctileté dívky Ivany Koškové.

Pohřešovaná co do poslechovosti boduje i na Apple podcastech a na Spotify, přičemž její doposlouchanost zde dosahuje zhruba 95 procent.

Anketa

Jaké posloucháte podcasty?
Zpravodajské
20,5 %
Hudební
4,5 %
Sportovní
4,5 %
Influencerů
6,8 %
Firemní
2,3 %
Jiné
22,7 %
Žádné
38,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Jak vznikly podcasty

  • První se objevily na začátku tisíciletí, název podcast odkazuje na spojení slov přehrávače iPod s anglickým slovem broadcasting (vysílání).
  • Obecně lze podcast označit jako audio obsah, který posluchači odebírají a poslouchají přes internet v libovolném čase (na rozdíl od poslechu rozhlasového vysílání).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám