Hlavní obsah

Kapela Vlny přilétá se singlem Tažní ptáci

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Vlny představuje nový singl a videoklip Tažní ptáci. Je o vzpomínání, uvědomění a přání, tvrdí kapela. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Tažní ptáci od skupiny VlnyVideo: archiv kapely

 
Článek

„Každý, kdo odešel z venkova do velkého města a miluje místo, odkud pochází, se v té písničce najde,“ říká zpěvák Karel Kolčava.

„Autorem hudby i textu je náš violista Dominik Kolčava. Doufám, že to není poslední písnička, kterou napsal, protože se nám jeho styl skládání moc líbí a jeho texty a melodie se hezky zpívají,“ doplnil.

Vlny jsou symbolem rodiny, přátelství a příměstské krajiny Zábřehu, odkud pocházejí. Jejich muzika je inspirována krajinou podhůří Jeseníků. To se odráží nejen v jejich projevu, ale také v textech a muzice.

Svou muzikou chtějí předávat životní poselství, myšlenky a osobní zkušenosti. Videoklip se natáčel v LVGNC STUDIOS u Marka Rakovického v Bratislavě. Je v podstatě dokumentem o tom, jak celý singl vznikal pod taktovkou režiséra Martina Rýznara.

„Martin hezky zaznamenal skutečnou atmosféru v kapele. Není tam nic hraného,“ doplňuje Kolčava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám