Hlavní obsah

Kapela Vlny nahrála veselou píseň o smrti

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Vlny vydává videoklip k písničce Země. Vznikla z česko-slovenské producentské spolupráce, vedle členů skupiny se na ní podíleli Boris Carloff a Marek Rakovický z Lvgnc studios. Na Novinkách.cz mí klip premiéru.

Klip skupiny Vlny k písničce ZeměVideo: archiv kapely

 
Článek

Píseň má smutný kontext. Kapela ji totiž složila poté, co jí zemřel jeden velmi blízký člověk. „Dlouho jsme se s tím rvali, a nakonec jsme se z té bolesti vyhráli a vyzpívali. Písnička je sice o smrti, ale má v sobě naději,“ vysvětluje k tématu skladby zpěvák formace Vlny Karel Kolčava.

„Když vám odejde blízký člověk, je to těžké a smutné. Nakonec ale zjistíte, že je důležitý odkaz toho dotyčného člověka. Musíte však najít cestu, jakou se s tím vypořádat,“ dodává.

Singl nahrávali členové kapely na Slovensku, a to v bratislavských Lvgnc studios s Markem Rakovickým. Klip vznikl ze spolupráce s týmem No Stress Production, jehož hlavními osobnostmi jsou Martin Müller a David Laňka.

„S Davidem jsme dávali dohromady téma a scénář. Oslovili jsme nadějné herce z Olomouce a herečku Janu Kotrbatou z pražského Vinohradského divadla. David má výbornou schopnost šířit kolem sebe velmi pozitivní energii a na výsledku se to určitě promítlo. Jinak bychom natáčení v mrazu zvládali o dost hůř,“ vzpomíná na natáčení Kolčava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám