Hlavní obsah

Kapela Teepee doprovází vydání alba videoklipem o nalezení paralelního světa a vnitřního klidu

Právo, jaš, kul

Plzeňská skupina Teepee vydá v pátek své druhé album Where the Ocean Breaks, které natočila ve vídeňských Aurora Studios ve spolupráci s britským producentem Tomem O. Marschem. Tematický videoklip k nedávno vydanému singlu Parallel World natočilo britské studio Twin Fin. Na Novinkách.cz má premiéru.

Videoklip k písni Parallel World kapely TeepeeVideo: archiv kapely

 
Článek

Za studiem, které sídlí ve městě Falmouth na jihu Anglie, stojí fotograf, kameraman a surfař Adam Watson. Jeho základní vizí je přispívat k ochraně světových oceánů skrze tvorbu filmů, které propagují mezinárodní výhody chráněných mořských oblastí.

„Adam se své tvorbě se snaží o oslovení diváků prostřednictvím intimních příběhů s důrazem na detaily emocionálních okamžiků. Klip k naší skladbě Parallel World není výjimkou. Vypráví příběh o nalezení paralelního světa a vnitřního klidu v obklopení oceánu a přírody,“ říká kytarista a zpěvák Teepee Miroslav Patočka.

Foto: Lindsay Oliver

Teepee

„Každý asi hledá v životě štěstí, ale někdy ho hledáme na špatných místech. Když jsem žila v Indii, tak mi konečně došlo, že to není o tom, jestli máte deset domů, třicet aut nebo pět přítelkyň, protože všechno je to stejně v hlavě. Tahle písnička je o paralelním světě, který máme každý z nás v sobě a není třeba žádných materiálních statků k tomu, abychom ho objevili. Jde jen o úhel pohledu, radování se z maličkostí a vnitřní pohodu, kterou je těžké si udržet v dnešní toxické společnosti,“ konstatovala ke skladbě zpěvačka Tereza Lavičková.

Křest nového alba chystají Teepee 5. února v pražském Lucerna Music Baru. Desku 3. února představí také v Brně a 7. února v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám