Hlavní obsah

Kapela Schodiště představuje klip z různých míst. Je k písni Mám sto chutí

Právo, jaš, kul

Pražská kapela Schodiště má za sebou dva povedené křty nového alba Kupředu. V lednu v nacpané Malostranské Besedě pokřtili novinku Verunka Supice a Jaroušek ze spřátelených Tří Sester, začátkem února v taktéž přeplněném kladenském Dundee Jamu ji nadšeně poléval houslista Jan Hrubý. Nyní kapela vydává klip k písni Mám sto chutí. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nový klip skupiny Schodiště k písni Mám sto chutíVideo: archiv kapely

 
Článek

„Klip je zase trochu jiný. Natáčelo ho více lidí na různých místech, nabídne záběry z publika, z pódia, z kapelních cest. Je i poděkováním věrným fanouškům, někteří se v klipu najdou,“ říká k novince její tvůrce, kapelník Vratislav Horčík, který stojí i za předchozím obrazovým zpracováním titulní písně Kupředu.

Hudebně se Schodiště na novém albu částečně vrací k vlastním kořenům, kdy v písních dominovaly melodické linky akordeonu a klarinetu. K těm pak jako kontrast stojí kytarové a rytmicky hutné rify podpořené saxofonem. Pro zpestření se v některých pasážích, tak jako na koncertech, objeví zvuky ze sampleru, které se vhodně doplňují s akustickými nástroji.

„Cílem bylo přenést ve studiu do nahrávek všechno to, co dělá Schodiště Schodištěm,“ dodává kapelník Horčík. „A pak také vše podřídit nemilosrdnému pravidlu, že totiž základem je písnička, která musí fungovat i bez složitých aranží.“

Giudi a Mejla z Vypsané fixy spolu vydávají singl a klip Sleeping Boy

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám