Hlavní obsah

Kapela Schodiště nahrála na mobily v karanténě klip k písni Blbá náhoda

Právo, jaš, kul

Pražská skupina Schodiště nemůže, stejně jako všichni hudebníci u nás, koncertovat. V karanténním čase proto natočila videoklip ke své letité skladbě Blbá náhoda. Ta vznikla v časech předrevolučních, nicméně v současné době získala nový a zajímavý rozměr.

Karanténní klip kapely Schodiště k písni Blbá náhodaVideo: archiv kapely

 
Článek

„Když už musíme trčet doma a nemůžeme hrát ani se vídat, začali jsme se scházet alespoň virtuálně na pivu. Každý si vezme k počítači nebo notebooku pivo, cigára a v předem domluvenou hodinu se připojíme na multivideochat a normálně provozujeme hospodský styk,“ zabrousil do nedávné historie vzniku klipu baskytarista a zpěvák Vratislav Horčík.

„Probíráme všechno možné. Doktor Krajíček nás neustále unavuje svými historkami z každodenních cyklovýletů, a když někdo odejde na záchod nebo pro další pivo, tak ho začneme společně pomlouvat. Prostě normálka. No a jednou když byl Doktor na záchodě a my mohli volně mluvit, nadhodil jsem nápad natočit jako pozdrav pro fanoušky nějakou písničku na mobily, každý sám za sebe, na společný připravený rytmický základ. S tím že potom to náš bubeník Jakub smíchá dohromady, já sestříhám video a bude to,“ pokračoval Horčík.

Všichni prý nadšeně souhlasili a jako nejvhodnější jim pro tenhle účel přišla jejich stará vykopávka z konce osmdesátých let, skladba Blbá náhoda. Pojednává o tom, že dotyčný letos zase nepojede do Paříže.

„Tenkrát měl ten text samozřejmě jiné pozadí, ale dneska takovou písničku jako když najdeš. Zvlášť když si k tomu dosadíš aktuální výroky našich vypečených hradních i podhradních mocipánů,“ uzavřel Horčík.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám