Hlavní obsah

Kabát zvítězil za jeden koncert

Právo, Jaroslav Špulák

Rocková skupina Kabát po několikaletém kralování v kategorii skupin skončila loni na druhé pozici za kapelou Kryštof. V letošním roce se ale na nejvyšší příčku v anketě popularity vrátila. Paradoxně jí na to stačil jeden jediný český koncert.

Foto: Právo - Milan Malíček

Kabát se letos vrátil na první místo.

Článek

V září vystoupila teplická rocková legenda na Vypichu v Praze, kde se uskutečnil druhý Po čertech velkej koncert. Oslavila na něm pětadvacet let své existence a vyrazilo za ní na osmdesát tisíc diváků.

Byť ještě v polovině roku předpokládala, že těsně před koncertem vydá své nové album, nakonec se rozhodla soustředit pouze na živé vystoupení a přípravu desky odložit až na následující rok. Další koncertní aktivitu v letošním roce Kabát podnikl na Slovensku, což znamená, že český divák se s ním mohl skutečně setkat pouze jednou.

„Hlavně je to vítězství bodů nad body. Ale možná to tak je. My jsme vždy dělali bigbít a soustředili se jenom na muziku. Možná to lidi přesvědčilo a někdo z těch desítek tisíc lidí na Vypichu si řekl, že si to letos zasloužíme více než Kryštof,“ řekl bezprostředně po zisku prvenství v letošní anketě popularity ČTK zpěvák Kabátu Josef Vojtek.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám