Hlavní obsah

Juliette Binocheová a Catherine Deneuveová poprvé spolu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě ikony francouzského filmu, Juliette Binocheová a Catherine Deneuveová, si dosud nikdy nezahrály ve společném filmu. Zatímco jedna je představitelkou kinematografie devadesátých let, ta druhá šesté a sedmé dekády dvacátého století.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Catherine Deneuveová byla hostem filmového festivalu Febiofest.

Článek

Obě hvězdy brzy spojí práce na filmu japonského režiséra Hirokazua Kore’edy. Snímek bude specifický i tím, že půjde o Kore’edův první film natáčený mimo jeho domovinu. Podle Binocheové se Kore’eda inspiroval snímkem Sils Maria. V tomto případě však půjde o vztah stárnoucí herečky a její dcery, která pracuje jako scenáristka. Kromě Deneuveové a Binocheové se v něm objeví i Ethan Hawke.

Foto: Festival francouzských filmů

Juliette Binocheová

Kore’eda před půlrokem představil na Benátském festivalu film Třetí vražda a letos se bude na festivalu v Cannes promítat jeho Manbiki kazoku. V něm sleduje příběh rodiny, která se kvůli špatné finanční situaci musí živit drobnými krádežemi. Ani to jí však nezabrání v tom, aby se postarala o dítě stíhané ještě tragičtější osudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám