Hlavní obsah

Judas Priest připravili výživnou metalovou hostinu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metalový svátek, jaký už dlouho Ostrava nezažila, se odehrál v úterý večer v prostoru ČEZ Arény. Bezmála devět tisíc lidí sem přilákalo vystoupení jedné z největších legend britského heavy metalu, skupiny Judas Priest.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zpěvák Rob Halford si v poslední době nechal narůst bradku a působil patřičně démonicky.

Článek

Kapela ve své nejsilnější sestavě v čele s 56letým vokalistou Robem Halfordem do Ostravy přijela v rámci evropského turné ke svému novému CD Nostradamus.

Koncert podle očekávání začal instrumentální předehrou k novinkovému albu, během které se na plátně za pódiem objevil obří portrét věštce Nostradama se žhnoucíma očima, a následovala úvodní skladba z této monumentální rockové opery - Prophecy.

S jejími prvními kytarovými údery se na pódium vznesl z podzemí pomocí minivýtahu zpěvák Rob Halford, oděn v dlouhý stříbrný plášť s kápí a s obrovským žezlem v ruce. To, že se publikum na koncert náležitě připravilo, bylo jasné už ve chvíli, kdy slušně zaplněná hala v první skladbě začala spolu s démonicky působícím zpěvákem skandovat refrén „I am Nostradamus“ (Jsem Nostradamus).

Hned další skladba Metal Gods ovšem napověděla, že kapela se bude během večera často vracet do minulosti, což se i potvrdilo. Z novinkového alba zaznělo nakonec jen několik skladeb. Kapela ze sebe chrlila jeden klenot metalové historie za druhým, nezapomněla ani své největší hity Breaking The Law či Sinner, vždy za vydatné pomoci sborového zpěvu nadšeného publika.

Ještě koncem minulého týdne to přitom vypadalo, že koncert bude mít slabou návštěvnost. Dva dny před vystoupením byly prý prodány jen dva tisíce lístků. Nakonec si většina metalistů vstupenku zakoupila těsně před koncertem.

Podle očekávání se věkový průměr fanoušků pohyboval kolem 40 let a vzhledem k tomu, že šlo o jeden mála z koncertů ve střední Evropě, dorazily do Ostravy početné skupiny metalistů ze Slovenska a z Polska. Skupina Judas Priest se letos do České republiky vrátí ještě jednou, 3. července bude koncertovat v Liberci.

Reklama

Výběr článků

Načítám