Hlavní obsah

John Garcia z Kyuss představí v Praze zbrusu novou desku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hlas Johna Garcii je spojován s nejvýznamnějšími představiteli stoner rocku a pouštního rocku Kyuss, kteří se rozpadli už v roce 1995. Od té doby vedl několik vlastních kapel, tou poslední jsou The Band Of Gold, se kterými vystoupí 4. února v Rock Café. Jejich stejnojmenná deska vyšla v prvním lednovém týdnu.

Foto: Obscure

John Garcia a The Band Of Gold

Článek

Garcia po rozpadu Kyuss působil v několika kapelách, nejprve krátce vedl Slo Burn, posléze založil formaci Unida. Stabilnější byl soubor Hermano, se kterým natočil na začátku nového tisíciletí tři desky.

Pak se objevil ve skupině Vista Chino, kde se sešli tři členové Kyuss, kromě Garcii ještě bubeník Brant Bjork a baskytarista Nick Oliveri. Původně se jmenovala Kyuss Lives, soud ale nedovolil tento název používat.

Nakonec se Garcia vydal na sólovou dráhu, první sólovou desku vydal v roce 2014.

The Band Of Gold potvrzují, že Garcia nemíní žít jen z minulosti a stále zkouší prorazit s vlastním projektem. Že ale navazuje na legendární kapelu, je patrné už z toho, že producentem novinky je Chris Goss, který stál za deskami Kyuss i Queens Of The Stone Age.

Před Garciou zahrají kanadští Dead Quit, pohybující se mezi doomem a stoner rockem.

Reklama

Výběr článků

Načítám