Hlavní obsah

Johanssonová, Kingsley, Murray i Walken v nové Knize džunglí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Disney chystá novou verzi Knihy džunglí a hlasy tentokrát zvířecím hrdinům propůjčí prvotřídní hollywoodští herci, informoval server Rolling Stone.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Scarlett Johanssonová

Článek

Medvěd Balú promluví na plátně hlasem Billa Murraye, panter Baghíra hlasem Bena Kingsleyho a tygr Šer Chán hlasem Idrise Elby. Christopher Walken bude orangutanem a Scarlett Johanssonová zase hadem. Postavu chlapce Mauglího má hrát neznámý Neel Sethi. Kniha džunglí bude kombinací hraného filmu a animace, kterou režíruje Jon Favreau, a měla by být v kinech v říjnu 2015.

Foto: HCE

Bill Murray ve filmu Ztraceno v překladu

Už v roce 1942 natočil hraný film Kniha džunglí americký režisér maďarského původu Zoltan Korda. Disney se poprvé pustil do Knihy džunglí v roce 1967, což byla čistě kreslená verze a šlo o muzikál. V roce 1994 natočil režisér Stephen Sommers Novou knihu džunglí. Existuje také velké množství televizních seriálů, které z knihy vycházejí, ale jen velmi volně.

Režisér Jon Favreau navíc není jediný, kdo se pokouší o novou verzi. Další Kniha džunglí prý přijde rok po té Disneyho. Půjde o hraný 3D film od Warner Bros. a má se jmenovat Jungle Book: Origins. Překvapením je, že na režisérské stoličce se počítá s Andym Serkisem, který je znám spíše jako herec ze sérií Pán prstenů a Hobit či ze Zrození planety opic, King Konga a Tintinových dobrodružství.

Reklama

Výběr článků

Načítám