Hlavní obsah

Joe Cocker v Ostravě předvedl strhující výkon

– OSTRAVA
Právo, Aleš Honus

Asi pět tisíc lidí dorazilo v pondělí večer do ostravské ČEZ Arény na koncert třiašedesátiletého britského zpěváka Joe Cockera. Majitel jednoho z nejpůsobivějších hlasů světového rocku se do Ostravy vrátil zhruba po deseti letech.

Článek

Obavy škarohlídů, zda koncertní pověst legendární postavy amerického Woodstocku, která má za sebou bouřlivý život poznamenaný drogovými excesy, nezačíná pomalu slábnout, se ani v nejmenším nenaplnily.

Už v úvodu koncertu, kdy zazněla skladba Feelin´ Alright z jeho téměř 40 let starého debutového alba, začalo být patrné, že zpěvák na svém aktuálním turné sází na své největší hity a že se v současné době nachází ve skvělé hlasové formě. A s každou další písní se to jen potvrzovalo - kromě série asi čtyř skladeb z nového alba zazněly snad všechny stěžejní věci z jeho dlouhé pěvecké kariéry.

Úvodní třetina koncertu sice působila dojmem, že se Cocker i kapela teprve zahřívá a také reakce publika byly poněkud vlažnější. Hlediště se rozvlnilo a rozbouřilo teprve s příchodem osvědčených hitů jako Unchain My Heart, You Can Leave Your Hat On, Summer In the City a především výtečně procítěné a oproti originálu ještě více zpomalené You Are So Beatiful, při které zpěvák svým nasazením působil dojmem, že se každou chvíli dojetím rozpláče.

Finále s With A Little Help From My Friends

Za hlasitého aplaudování publika došlo také na oba slavné kousky z repertoáru Beatles, kterým Cocker v minulosti dal nový svérázný kabát - Come Together a v závěru pak strhující píseň With A Little Help From My Friends, která si v síle prožitku i v mohutnosti Cockerova křiku v nejvypjatějších pasážích nezadala s originální verzí z roku 1969.

Hned po ostravském koncertu odletěl na Slovensko, kde je připraven jeho koncert v Košicích. Do České republiky se vrátí ještě 12. prosince, kdy bude vystupovat v pražské Sazka Aréně.

Po návštěvě prvního koncertu v Ostravě je nutno konstatovat, že Cocker i přes svůj věk stále do svého pódiového projevu dává vše a jeho tak dlouho a extrémně namáhané hlasivky mu stále kupodivu slouží. Sice už mu kolem hlavy nevlaje dlouhá hříva a postavu bouřlivého hippie ze 70. let vystřídala image usedlého seriózního pána, ale jeho chraplák není ani dnes o nic méně působivý. Takže za měsíc se mají jeho příznivci v Praze na co těšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám