Hlavní obsah

Jiřina Bohdalová: Herci se nesmějí přetahovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra nové české komedie Vrásky z lásky se opět přiblížila. Již od 12. dubna si budou moci diváci vychutnat originální road movie, kde se dva stárnoucí hrdinové – bývalý učitel Ota a herečka Jana vydávají na dobrodružnou cestu za svými sny. On si chce oživit vzpomínky na dávné setkání, ona touží po své poslední roli.

Vrásky z lásky - Mně se líbíVideo: BUC - FILM

 
Článek

Není tajemstvím, že scenárista Marek Epstein napsal postavy přímo pro herce Jiřinu Bohdalovou a Radoslava Brzobohatého. „Měli jsme první verzi, nad kterou jsme se všichni sešli a trochu nejistě pokyvovali hlavami. Padlo dost připomínek a dobře míněných rad. Myslím ale, že tyhle první facky byly přínosem a pomohly na svět dalším verzím, kde už jsme všichni věděli, co vyprávíme a proč. Spolupráce s panem Brzobohatým i s paní Bohdalovou byla profesionální a obdivuhodná. Jak říká jedna z postav (a je to motto paní Bohdalové): …na stáří je hezké jenom to, že už člověk může říkat, co si myslí. A to říkala i mně,“ vzpomíná Marek Epstein.

Vrásky z lásky - Jak to mám stihnoutVideo: BUC - FILM

U typů filmu jako jsou Vrásky z lásky, kde v centru děje stojí herecká dvojice je asi nejdůležitější najít pro svou postavu prostor a přitom se vzájemně nezastiňovat. Jak se hledá taková rovnováha, vysvětluje Jiřina Bohdalová:.„S Radkem Brzobohatým jsme sehraná dvojice navzdory tomu, že jsme mnoho let spolu nehráli. Ale oba jsme především profesionálové a v profesionální práci není možné se přetahovat. Tam to musí ladit. Doufám, že se nám to podařilo, problémy v profesi jsme neměli,“ říká herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám