Hlavní obsah

Jedenácté Nonstop čtení podporuje Dny neklidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctý ročník Nonstop čtení věnovaný od pondělí do čtvrtka Karlu a Josefu Čapkovým, je součástí Dnů neklidu, které chtějí upozornit na to, „jak si pražský magistrát vede v kulturní a grantové politice“. Uvedl to v pondělí v Praze v sídle Jazzové sekce ve Valdštejnské ulici 14 organizátor Karel Srp na zahájení akce.

Foto: Milan Malíček , Právo

Richard Hašek připomněl loňský ročník Nonstop čtení věnovaný dědovi Jaroslavovi.

Článek

Čtení potrvá až do čtvrtka kromě Prahy v knihovnách v Košicích, Miškolci i v Českém centru v Kyjevě. Smyslem je připomenout život a dílo bratrů, kteří se stali obětí nacistické agrese. Karel byl uštván k smrti, Josef byl vězněn v koncentračním táboře Bergen-Belsen, kde zahynul v dubnu 1945.

Jeden z prvních čtenářů byl Richard Hašek, který přečetl Karlovu úvahu o humoru, který je podle něj „nejdemokratičtější ze všech zvyků“. Následovali mj. režisér Antonín Kachlík, poslanci Anna Čurdová (ČSSD), Petr Bratský (ODS), herci Karel Hábl i Miroslav Moravec.

Reklama

Výběr článků

Načítám