Hlavní obsah

Jedenáctá StarDance začala. První večer opanovali Cina a Verner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sobotním večerem začala 11. řada televizní taneční soutěže StarDance, jíž se účastní páry tvořené profesionálními tanečníky a slavnými osobnostmi z jiných oborů. Průvodci večera byli tradičně herci Tereza Kostková a Marek Eben. V první taneční večer se páry poprvé utkaly na parketu s valčíkem, sambou a cha-chou. Nejvíce bodů si v kole „nanečisto” vytančili herec Jan Cina a krasobruslař Tomáš Verner.

Stardance Andrea Sestini Hlaváčková a Michal NecpálVideo: Novinky

 
Článek

Stejně jako před dvěma lety tvoří porotu zkušení lektoři tance Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík, profesionální trenér Jan Tománek a někdejší tanečník a herec Richard Genzer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V sobotu 16. října 2021 začal 11. ročním populární taneční soutěže Star Dance, aneb když hvězdy tančí. Na snímku porota, zleva Richard Genzer, Tatiana Drexler, Jan Tománek, Zdeněk Chlopčík.

StarDance se účastní deset párů, vždy jedna slavná osobnost v kombinaci s profesionálním tanečníkem. Letošními hvězdami jsou herečka Marika Šoposká, herec Pavel Trávníček, tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, zpěvák Mirai Navrátil, herečka Simona Babčáková, herec Jan Cina, zpěvačka Tereza Černochová, farářka Martina Viktorie Kopecká, herec Zdeněk Godla a krasobruslař Tomáš Verner.

Začíná StarDance. Bookmakeři věří Cinovi

Kultura

Leitmotivem jedenácté řady StarDance je čas. Ten se bude v různých náznacích prolínat všemi díly. Účastníky budou čekat tři tematické večery: věnovaný dílu Jiřího Suchého, ve znamení Halloweenu a charlestonový.

Moderátoři zkraje večera poznamenali, že věří, že si diváci po náročném roce zaslouží na pár týdnů „vypnout”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Moderátoři večera Marek Eben a Tereza Kostková.

První kolo i letos hodnotila porota pouze symbolicky a jejich známky se zatím nezapočítávaly. Pro diváky se SMS brány otevřely až na konci večera. Moderátory přitom pobavilo, že telefonní číslo zůstalo celé roky stejné. „Měli bychom si ho dát na hrob, k projevení lítosti pošlete SMS ve tvaru na číslo...” zavtipkoval Eben.

Marika Šoposká a Robin Ondráček - 24 bodů

Prvním tancem soutěže byla samba, kterou si na píseň Iko Iko zatančili Marika Šoposká a Robin Ondráček. Tatiana Drexler jí vytkla nedostatek „natažených rukou”, podle Jana Tománka byla „nervózní a uskákaná”. Zdeněk Chlopčík nesouhlasil, na první tanec to podle něj bylo „fantastické”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 1: Marika Šoposká a Robin Ondráček.

Pavel Trávníček a Veronika Lálová - 19 bodů

Druhý pár započal svou cestu soutěží valčíkem na hudbu z legendární pohádky Tři oříšky pro Popelku, ve které ztvárnil Trávníček postavu prince. Publikum v průběhu tance několikrát ocenilo prvky potleskem, nechybělo ani „popelkovské” ztracení střevíčku. „Když si vezmete, kolik dívek si ho v té pohádce obulo, to by dneska hygiena nepovolila,” poznamenal Eben.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 2: Pavel Trávníček a Veronika Lálová.

Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál - 25 bodů

Další na řadě byla samba na píseň Katchi. Tenistka Hlaváčková v medailonku uvedla, že má nulové zkušenosti s tancem. Při prvním večeru oblékla krátké oranžové šaty s třásněmi. „To je snad poprvé, co bych chtěl být čárovým rozhodčím,” usmíval se Genzer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 3: Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál.

Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková - 22 bodů

Čtvrtý pár opět zatančil sambu, a to jen pár hodin poté, co Mirai Navrátil absolvoval se svou hudební skupinou koncert. „Já si pamatuju, když jsem začínal, tak jsem vypadal úplně stejně blbě jako vy,” ohodnotil Navrátilův první tanec Zdeněk Chlopčík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 4: Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková.

Simona Babčáková a Martin Prágr - 27 bodů

Hvězda Dejvického divadla se přiznala, že nechodila do tanečních, ale „za taneční” do parku. V soutěži se představila valčíkem. „Překvapila mě, že není úplné kopýtko,” smál se v úvodu její taneční partner Martin Prágr. Porotci se shodli, že její výkon byl překvapivě dobrý a okouzlující.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 5: Simona Babčáková a Martin Prágr.

Jan Cina a Adriana Mašková - 32 bodů

Jan Cina je jakožto muzikálový herec jednoznačným favoritem bookmakerů. I ve StarDance se tak zřejmě pokusí zopakovat vítězství z další televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Jako první tanec si s partnerkou vylosovali svižnou latinskoamerickou cha-chu. Porota byla z výkonu nadšená. „Rytmicky vynikající,” vyzdvihla Tatiana Drexler.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 6: Jan Cina a Adriana Mašková.

Tereza Černochová a Dominik Vodička - 27 bodů

Zpěvačka v současnosti působící v kapele Monkey Business zatančila sambu na píseň Quando Quando Quando. Porotce Jan Tománek za předvedený výkon zatleskal, ocenil, že Černochová neskákala jako podle něj většina začátečníků při sambě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 7: Tereza Černochová a Dominik Vodička.

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík - 22 bodů

Farářka Církve československé husitské vstoupila do soutěže valčíkem na píseň Most přes minulost z muzikálu Johanka z Arku. Tatiana Drexler poznamenala, že i jako nevěřící člověk se musela modlit, aby Martina Viktorie Kopecká při tanci nespadla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 8: Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík.

Zdeněk Godla a Tereza Prucková - 16 bodů

Devátý pár vyšvihl cha-chu navzdory tomu, že si Zdeněk Godla postěžoval, že si při ní připadá jako „polámaný čáp”. Porotu jeho výkon nenadchl, ale Zdeněk Chlopčík ho však ujišťoval, že se lze tanec za 20 let naučit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 9: Zdeněk Godla a Tereza Prucková.

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová - 32 bodů

První večer uzavřela samba na píseň Já žil, jak jsem žil v podání mistra Evropy v krasobruslení Tomáše Vernera. Akrobatické prvky byly publikem v sále hodnoceny hlasitým jásotem, naopak Chlopčíkovi přišly zbytečné. Proti tomu se ohradili zbylí tři porotci, kteří naopak páru doporučili, aby s krasobruslařským nádechem nepřestávali. „Vy jste tak šikovní, že nevypadnete ani z tramvaje,” chválil Richard Genzer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pár číslo 10: Tomáš Verner a Kristýna Coufalová.

Anketa

Který z párů se vám v prvním díle soutěže StarDance líbil nejvíce?
Marika Šoposká a Robin Ondráček
5,6 %
Pavel Trávníček a Veronika Lálová
3,6 %
Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál
6,3 %
Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková
4,3 %
Simona Babčáková a Martin Prágr
4,5 %
Jan Cina a Adriana Mašková
35,2 %
Tereza Černochová a Dominik Vodička
5,3 %
Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík
9 %
Zdeněk Godla a Tereza Prucková
5,6 %
Tomáš Verner a Kristýna Coufalová
20,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3466 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám