Hlavní obsah

Je Celeste nová Amy Winehousová? BBC vyhlásila hvězdy roku 2020

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý žebříček BBC Sound of... každoročně ohlašuje budoucí hvězdy a v minulosti se velmi často trefil. Seznamu deseti mladých nadějných umělců vévodí zpěvačka Celeste.

Zpěvačka Celeste na BBCVideo: BBC

 
Článek

Celeste zpívá svou popovou baladu Strange tak, že dospěla až na hranici jazzu. Částečně připomíná předčasně zesnulou Amy Winehousovou. Nesmělá stoupající hvězdička už obdržela i titul Rising Star a rozhodně jde o typ zpěvačky, který by mohl natočit znělku příští bondovky.

Foto: BBC

Celeste

V seznamu figuruje také lyrické R Arlo Parks nebo Beabadoobee se zasněným lo-fi popem, Easy Life s nezávislým funkem, rockoví Inhaler, popový Joesef, art-rockoví Squid, emo-popoví Yungblud nebo Joy Crookes a Georgia.

Hlavní vítěz odborné ankety BBC Sound of... bude vyhlášen v lednu. V minulosti zvítězili třeba Adele, Sam Smith, Years & Years a další. V akademii hlasuje celkem 170 hudebních kritiků, DJů a umělců. V letošním výběru je na rozdíl od minulých ročníků méně rapu, objevuje se hodně intimních popových a soulových písní a zvýšený počet zpěvaček. Není tam žádný metal, chybí i world music.

Foto: Inhaler

Inhaler: V popředí dole Bonův syn Elijah

Perličkou žebříčku je fakt, že ve skupině Inhaler hraje také Elijah Hewson, což je syn Bona z kapely U2. Kritici by je ale jen kvůli tomu nenominovali.

"Věděli jsme, že dveře budou otevřené, ale ty dveře by se zavřely stejně rychle, jako se otevřely, kdybychom nebyli dobří,” řekl v jednom rozhovoru Elijah.

Reklama

Výběr článků

Načítám