Hlavní obsah

Jazzové zpestření Pražského jara

Právo, Vladimír Říha

Pražské jaro vždy do svého programu zařadí i několik jazzových koncertů. Letos to byl například pražský debut americké jazzové zpěvačky Cecile McLorinové Salvantové, která v sobotu vystoupila v koncertní síni DOX před diváky zaplněným sálem.

Foto: Petra Hajská

Jazzová zpěvačka Cecile McLorinová Salvantová zpívala na Pražském jaru.

Článek

Afroameričanka spíše intelektuálního vzezření nepůsobí na první pohled jako jazzová hvězda. Jakmile ale začne zpívat, vše je jinak. V necelých třiceti letech má na kontě čtyři alba a tři ceny Grammy. Většinu písní z posledního počinu Window přednesla za doprovodu pianisty Sullivana Fortnera i v Praze.

Zazněly standardy z jazzové klasiky, její písně a došlo i na argentinskou melodii. Ve všech zpěvačka představila své ohromné hlasové dispozice.

Z předchozího festivalového programu vyzdvihněme páteční koncert České filharmonie ve Smetanově síni s francouzským dirigentem Louisem Langréem. I ten v Praze debutoval a jeho podání děl Hectora Berlioze, Maurice Ravela a Césara Francka bylo působivé, stejně jako výkon španělského klavíristy Javiera Perianese v Ravelově Klavírním Koncertu G dur.

Může se vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám