Hlavní obsah

Jasoň s Cimrmanem v zádech. Vychází audiokniha Miloně Čepelky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audiokniha rozhovorů Aleše Palána s protagonistou Divadla Járy Cimrmana Miloněm Čepelkou vychází u Supraphonu a v pátek 12. května bude od 15.00 křtěna na mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy 2017.

Foto: Supraphon

Miloň Čepelka

Článek

Čepelka je patrně nejznámější jako Jasoň a Drsoň ze hry Dlouhý široký a krátkozraký, ale ztvárnil také šikovatele Vogeltanze, který každému rád sděluje, kde je posádkou, v Záskoku a nebo „mamku“ ve hře Akt.

Čepelka ovšem není pouze hercem kultovního divadla. Věnuje se také psaní básní, povídek, novel a rozhlasových her. I o tom hovoří v audioknize, která rozebírá okolnosti vzniku a fungování Divadla Járy Cimrmana nebo dění kolem okupace v roce 1968, kdy se spolu se svými divadelními kolegy podílel na ilegálním vysílání Československého rozhlasu.

Supraphon audioknihu rozhovorů Aleše Palána s Miloněm Čepelkou Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech představí v pátek 12. května 2017, kdy se také uskuteční křest za účasti obou tvůrců v rámci veletrhu Svět knihy 2017. Akce proběhne v Sále audioknih v levém křídle Průmyslového paláce na Výstavišti Praha Holešovice od 15 hodin.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám