Hlavní obsah

Jařab uvedl Vaterland na festivalu v Rotterdamu

– ROTTERDAM
Právo, Michal Procházka (Rotterdam)

Na 34. mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu se dočkal uvedení další český film. Po Českém snu představil rotterdamskému publiku svůj snímek Vaterland - lovecký deník český filmový a divadelní režisér David Jařab.

Foto: Anna Fixová

Habaďůra

Článek

"Reakce v kině byly příznivé, lidé se smáli, třebaže ne takovým tím stylem záchvatu smíchu. Ale to ani nebyl nikdy náš cíl," uvedl autor. "Do sálu přišlo asi 80 lidí a před koncem odešli pouze dva diváci," dodal.

Pro něj nejzajímavější reakcí prý bylo, když se jej po projekci jeden z diváků zeptal, jestli se jeho film opírá o nějaké skutečné české mýty. "To mě hrozně potěšilo. Když jsem to točil, říkal jsem si, že by bylo moc pěkné hrát ten film třeba v Jižní Americe, kde by si diváci mysleli, že jsme u nás tady běžně lovili kostrouny," dodal s úsměvem Jařab. "Nakonec jsem mu řekl, že u nás kostrouny nelovíme. Ale asi jsem ho tím zklamal," uzavřel autor.

Reklama

Související témata:

Související články

Začal filmový festival v Rotterdamu

V nizozemském Rotterdamu začal 34. ročník Mezinárodního filmového festivalu, který si v Evropě vydobyl pověst nejkvalitnější soutěžní přehlídky uměleckých...

Ruský film jde do módy

Rotterdamský filmový festival, který letos načíná už po čtyřiatřicáté sezónu velkých přehlídek filmu, má svá specifika. Nosí se tady džíny, pije hlavně pivo...

Výběr článků

Načítám