Hlavní obsah

Janelle Monáe uzavřela přelomový ročník Colours

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ve velkém stylu skončil v neděli jedenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava, který se konal na novém místě a současně nabídl nejdražší a také nejzajímavější program v historii. Dění na hlavní scéně uzavřela afroamerická zpěvačka Janelle Monáe.

Foto: Aleš Honus, Právo

Janelle Monáe

Článek

Přestože největší hvězdy na Colours vystoupily v prvních třech dnech, i neděle nabídla více než dvě desítky kapel, ale také kultovní divadelní představení Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou, filmová představení, diskuse a workshopy.

Mezi hlavní body nedělního programu patřilo vystoupení světoznámé kapely vozíčkářů z Konga Staff Benda Bilili či pěveckého sboru The Creole Choir of Cuba.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Zpěvák polských folkpunkových R.U.T.A. Paweł Gumola

Velkým překvapením a pro mnohé návštěvníky možná největším objevem byla produkce originálního písničkáře Finka, který je jednou z prominentních postav proslulého labelu Ninja Tunes. Zpívající kytarista pouze v doprovodu baskytary a bicích nabídl pozoruhodné kompozice, ve kterých nechyběly odkazy na taneční hudbu, na níž tento nenápadný hudebník vyrostl.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Fink

Davy návštěvníků sice oproti předchozím dvěma dnům evidentně prořídly, i tak byla plocha před hlavní stage zaplněná. Závěrečný koncert Janelle Monáe, který nabídl lepší tvář amerického mainstreamu, měl vynikající atmosféru.

Zpěvačka, která na své miniturné po Evropě vyrazila se zhruba patnáctičlennou kapelou, nabídla strhující a profesionálně dokonalé rhythmé divadlo. Byla to důstojná tečka za letošním ročníkem, který navštívilo rekordních 31 500 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám