Hlavní obsah

Jandák nabídl Srstkovi spolupráci

Právo, gö, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nový ministr kultury Vítězslav Jandák ve středu spěchal rovnou z Hradu na schůzku s bývalým ředitelem Národního divadla Jiřím Srstkou, který byl také jedním z kandidátů na ministra.

Článek

"Za pár minut jsme si vysvětlili malá nedorozumění, která způsobila média. Beru to od něj (funkci ministra) jako osobní oběť, protože to nebude žádná legrace," prozradil poté Právu Srstka.

"Jandák má entusiasmus, ví o co jde, a problémy zná, což pro mne bylo důležité zjištění. Jeho i moje koncepce mají spoustu styčných bodů a na mnoho problémů máme stejný názor. Nabídl jsem mu v případě potřeby konzultace. Budu mu kdykoliv k dispozici," zdůraznil Srstka.

Ministr později Právu schůzku, kterou inicioval podle něj Srstka, potvrdil. "Telefonoval mi, stejně jako Vladimír Darjanin (další kandidát na ministra). Máme férové vztahy, práce je dost, tak je oba zapřáhnu," prohlásil s úsměvem Jandák už ve své ministerské kanceláři.

Zlínský filmový festival povede Petr Koliha

Ředitelem Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně bude namísto odstupujícího Vítězslava Jandáka, nového ministra kultury, jeho dosavadní umělecký šéf Petr Koliha.

"V podstatě jsme na tom předběžně domluveni. Věci kolem jmenování pana Jandáka ministrem se seběhly velmi rychle, takže jsme to řešili v běhu. Příští týden ve středu budeme domlouvat podrobnosti," řekl Koliha Právu.

Na chystané schůzce půjde o hledání kompetenčních vazeb a určení nové struktury organizace. Jandák se v ní podle svých slov vzdá veškerých podnikatelských aktivit.

"S panem Jandákem jsem festival poslední dva roky v podstatě vedl. Rád bych pokračoval v nastoupené cestě, protože si myslím, že jsme ho dovedli do kvalitních rozměrů. Chtěl bych také akcentovat komunikaci se zahraničím," dodal Koliha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám