Hlavní obsah

Jamiroquai mají stále co nabídnout

Právo, Štěpánka Zenklová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť se britské formaci Jamiroquai působící v žánru funky a acid jazzu nepodařilo v sobotu večer největší pražskou halu zcela zaplnit, její fanoušci si koncert maximálně užili. A to nejen díky patnácti bezchybně zahraným písním a světelné show. Osvěžující byl také přirozený a spontánní projev frontmana Jaye Keye.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jay Key byl na pódiu upřímný.

Článek

Jay Key už dávno není ten roztančený hezounek. Zdravotní problémy a kila navíc mu však trochu paradoxně dodaly charisma. A to zejména když je přímo na pódiu takzvaně přiznal. Každá píseň Jamiroquai trvá kolem deseti minut a s přibývajícím časem musel mezi nimi déle odpočívat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jamiroquai v Praze.

Trochu si na svou fyzičku i zanadával, vydechl si a ukázal na své zrychleně pulsující srdce. Diváky vzápětí upozornil, že už mu prostě bude padesát let. Jubileum oslaví letos v prosinci.

Rozhodně však nerezignoval. Jak sám na začátku vystoupení prozradil, ví, že je Praha nádherné město, neboť si ji projel na kole. Na někdejší taneční kreace už sice mohou jeho obdivovatelé zapomenout, zpěv ale zůstal po celé dvě hodiny ve stejné kvalitě a nasazení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jay Key na pódiu O2 areny.

Jay Key byl jako vždy oblečený do teplákové soupravy, na hlavě měl světélkující čelenku, za zády šlapající kapelu a poctivé ženské vokály. Ti všichni nenechali nikoho v hale na pochybách, že Jamiroquai stále mají lidem co nabídnout.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám