Hlavní obsah

Jamesová po boku Fiennese a Mulliganové

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lily Jamesová, která si nedávno zahrála v hudební komedii Yesterday, nejspíše doplní herecký tandem Carey Mulliganovou a Ralpha Fiennese v historickém dramatu Dig z produkce streamovací služby Netflix.

Foto: ČTK/APInvision/Joel Ryan

Lily Jamesová

Článek

Režie se ujal Simon Stone, který před čtyřmi lety debutoval se snímkem Dcera. Námět připravovaného filmu Dig vychází ze stejnojmenné novely Johna Prestona, která pojednává o odkrytí dvou pohřebišť Sutton Hoo z přelomu 6. a 7. století v anglickém hrabství Suffolk těsně před začátkem druhé světové války v roce 1939.

Carey Mulliganová v dramatu ztvární vdovu, jež má předtuchu o nalezení vykopávek a po jejich objevení věnuje svůj majetek na archeologický výzkum, v němž figuruje badatel v podání Fiennese. Jamesová by se měla představit v roli studentky archeologie, která se postupně spřátelí s oběma protagonisty.

Snímek měla původně vytvořit společnost BBC Films a namísto Mulliganové měla být obsazena Nicole Kidmanová, která nakonec projekt opustila. Natáčení začne pravděpodobně zkraje příštího roku.

Jamesová v současné době pracuje na remaku Hitchcockovy adaptace románu Rebecca spisovatelky Daphne Du Maurierové rovněž z produkce VOD platformy Netflix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám