Hlavní obsah

Jake Gyllenhaal chce hrát hrdinu bostonského bombového masakru

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér David Gordon Green se chystá točit celovečerní snímek o teroristickém útoku při maratonu v Bostonu v roce 2013. Horkým kandidátem na kladného hrdinu je Jake Gyllenhaal.

Foto: Reuters

Jake Gyllenhaal v nezapomenutelném snímku Zkrocená hora

Článek

Film se má jmenovat Stronger a točí se kolem Jeffa Baumana, skutečného aktéra tragických událostí, který přišel o obě nohy. Bauman čekal u cílové pásky maratonu na svou přítelkyni, když nastal výbuch, jenž zabil tři lidi a 260 zranil. Pak o tom napsal knihu Stronger, která inspirovala scénář Johna Pollona.

Gyllenhaalovi, který ho má ztvárnit, se nyní docela daří. Chválu sklízí za drama Southpaw (Bojovník) a uvidíme ho také ve filmu Demolition Jean-Marca Valleeho. Hodně se čeká i od Everestu, horolezeckého thrilleru, který zatím nemá stanovenu českou premiéru.

Foto: H.C.E.

Slídil vydírá kolegyni na večeři.

Strůjce bostonského výbuchu Džochar Carnajev byl letos odsouzen k smrti. Před vynesením rozsudku se znovu omluvil svým obětem i pozůstalým. Carnajevův život má ukončit smrticí injekce.

Jeho staršího bratra Tamerlana policisté zastřelili krátce po útoku, Džochara pak našli ukrytého pod lodí za rodinným domem.

Reklama

Výběr článků

Načítám