Hlavní obsah

Jaggerovy milostné dopisy jdou do dražby

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká zpěvačka Marsha Huntová dala do dražby milostné dopisy, které jí psal v roce 1969 frontman Rolling Stones Mick Jagger. V Londýně budou na prodej 12. prosince.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Mick Jagger

Článek

Dopisy obsahují i kousky písňových textů a prý jsou "nádherné a lyrické“. Mick Jagger je napsal během pobytu v Austrálii.

"Tyto nádherné lyrické dopisy přímo ze srdce kulturní a společenské revoluce roku 1969 rámují barvitý moment kulturní historie,“ řekl Gabriel Heaton z aukční síně Sotheby's.

"Zde vidíme Micka Jaggera ne jako globální superstar, ale jako poetického 25letého kluka s širokými intelektuálními a uměleckými zájmy.“

Jaggerův vztah s Marianne Faithfullovou byl v té době pod velkým tlakem. Měla hrát hlavní roli ve filmu, který se natáčel v Austrálii, ale pokusila se o sebevraždu a pak odjela do Anglie.

Foto: ČTK/AP

Marsha Huntová

Adresátka dopisů uvedla, že dobře uchované ručně psané texty od Micka Jaggera budou pro historiky jako zjevení. O jejich aféře se prý mnoho neví. Prodávat dopisy žijícího člověka je velmi neobvyklé, možná až nevkusné, ale zpěvačka, která prý inspirovala hit Brown Sugar, si z toho hlavu nedělá. Netají se tím, že potřebuje peníze na opravu domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám