Hlavní obsah

Jacksonův lékař ještě nemá vyhráno, otec zpěváka podal další žalobu

Novinky, Stanislav Dvořák

Doktor Conrad Murray, který je podezřelý, že se podílel na smrti zpěváka Michaela Jacksona, sice nepůjde do vězení za neúmyslné zabití, ale soudní tahanice tím nekončí. Zpěvákův otec Joe podal na Michaelova lékaře další žalobu pro nedbalost.

Foto: Mark Boster, Reuters

Conrad Murray

Článek

Joe Jackson žádá od doktora odškodnění za synovu smrt, přestože zabití se Murray podle prvního soudu nedopustil. Navíc obvinil také jednu lékárnu v Las Vegas, která dodávala Murrayovi lék, který měl Jacksona zabít.

Šlo o silný lék propofol, který lékárna dodávala Jacksonovu doktorovi v obrovském množství, jaké normálně objednávají spíše nemocnice než jednotliví lékaři. Samotný obchod však nebyl nelegální, jen podezřelý.

Jacksonův právník Brian Oxman tvrdí, že fakta kolem zpěvákovy smrti se objevovala příliš pomalu a je tu ještě mnoho věcí k vyjasnění. Podle něj se doktor Murray zachoval nedbale, když zpěvákovi podával propofol a navíc ani o tomto léku neřekl záchranářům. Doktor Murray připouští, že mu v den smrti propofol podal, ale odmítá jakékoliv pochybení.

V poslední době se vynořují stále nové neznámé nahrávky z archívu zesnulého Jacksona jako Breaking News nebo Much Too Soon. U první z nich panovaly pochybnosti o pravosti, druhou píseň zatím nikdo nezpochybnil. Celé album neznámých písní má vyjít 14. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám