Hlavní obsah

Jackson chtěl být filmovým superhrdinou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Král popu Michael Jackson chtěl ovládnout i svět filmu. Plánoval nákup filmového studia, ve kterém by natáčel snímky na motivy populárních komiksů o superhrdinech. Jedním z prvních projektů měl být Iron Man.

Foto: ČTK

Michael Jackson chtěl proniknout do světa filmu.

Článek

„Michael byl vizionář. Věděl, že komiksy z nakladatelství Marvel jsou v podstatě hotovými scénáři,“ řekl serveru mirror.co.uk bývalý manažer zpěváka Dieter Wiesner. „Chtěli jsme jednou koupit filmové studio Universal Music, kde měla vzniknout série programů, které by pak byly uváděny na dětském kanálu Marvel Channel, a také v něm měly na motivy komiksů vznikat filmy.“

Podle Wiesnera viděl Jackson ve filmové branži své místo poté, až skončí s muzikou. Jeho záměrem totiž bylo jednou hudební kariéru skutečně ukončit.

„Viděl se v rolích všech těch superhrdinů,“ vzpomíná manažer. „V první řadě si chtěl zahrát Tonyho Starka, tedy Iron Mana. Věřil, že ta postava odráží jeho osobnost a genialitu, kterou měl ve své stále velice dětské duši.“

V roli jakéhosi superhrdiny se Michael Jackson představil jen jednou, v roce 1988 v hudebním filmu Moonwalker režiséra Jerryho Kramera. Tento barevný dokument prezentoval nejdůležitější kapitoly uměleckého života zpěváka. Po jeho uvedení začal pečlivě pracovat na image ochránce planety.

Přestože ohlasy na snímek byly protichůdné, mezi fanoušky se stal kultovním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám