Hlavní obsah

Jack Nicholson vytáhl při natáčení na DiCapria opravdovou pistoli

Novinky, Jakub Kynčl
Los Angeles

Hollywoodské eso Jack Nicholson vytáhl na svého hereckého kolegu Leonarda DiCapria při natáčení opravdovou zbraň. K události došlo při natáčení krimi snímku Skrytá identita (The Departed), který vyšel v roce 2006. Jack Nicholson nikomu neřekl, že má u sebe zbraň, a při natáčení jedné scény ji zničehonic vytáhl. Vyděsil tím i režiséra snímku Martina Scorseseho, který se s příhodou svěřil až nyní ve svých pamětech.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio si ve snímku Utajená Identita prožil krušné chvilky.

Článek

Režisér Martin Scorsese tvrdí, že se stále ještě chvěje, když si vzpomene na natáčení scény, při které Nicholson vytáhl svou vlastní zbraň. Nic takového však ve scénáři neměl, a přivodil tak šok nejen DiCapriovi, ale i režisérovi a celému štábu.

„Jack si nejdříve přičichl ke sklu a poté řekl podle scénáře: ‚Cítím krysu‘, jenže poté najednou vytáhl na Leonarda zbraň. Vůbec mi neřekl, že s sebou nějakou má, bylo to úžasné. Hodně jsme z toho vystříhali, ale například první Leova reakce je zcela autentická. Opravdu mě ještě mrazí, když slyším tu Jackovu větu a poté si představím tu scénu,“ řekl 68letý režisér.

Scorsese o události promluvil až u příležitosti psaní svých pamětí, které pro něj píše spisovatel Richard Schickel. Kniha ponese název Konverzace se Scorsesem (Conversations With Scorsese).

Nicholson hrál ve snímku mafiánského šéfa z Bostonu, který hledal uvnitř své organizace zrádce, a DiCaprio představoval policistu, který v převlečení infiltroval jeho gang. Snímek vyhrál čtyři Oskary, přičemž jednoho z nich si odnesl Scorsese za režii.

Reklama

Výběr článků

Načítám