Hlavní obsah

Jack Garratt hudební hvězdou roku 2016

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý experimentální písničkář s kytarou Jack Garratt byl vyhlášen nejnadějnějším mladým objevem pro rok 2016 v odborné anketě BBC Sound of 2016.

Foto: jackgarrat.com

Jack Garrat

Článek

Začínající muzikant z malé vesnice v Buckinghamshiru uvedl, že je „neskutečně a obrovsky vděčen za tuto poctu”.

V tradiční anketě BBC Sound of hlasuje 144 dýdžejů či hudebních kritiků. Týká se jen britské scény. V minulosti vyhrály takové osobnosti jako Adele, Sam Smith a Ellie Goulding.

Jack Garrat začal s písničkami ve 12 letech. Postupně se naučil hrát na kytaru, piano, bicí, harmoniku, ukulele a mandolínu. „Já miluju muziku a všechno kolem, tak proč nezkusit všechno?” popsal svůj přístup. Teď vystupuje hlavně sólově. Je multiinstrumentalistou a má plno energie, takže tvoří skupinu o jednom muži.

Foto: alessiacara.com

Alessia Cara

Hraje dost těžko zařaditelnou směs stylů a jako většina dnešních mladých muzikantů velmi dlouho nevydal žádnou oficiální LP desku (vyjde v únoru), ale pověsil pár ukázek na internet, čímž se dostal do rádií a později ho začali zvát na festivaly.

Na druhém místě v anketě skončila docela zajímavá zpěvačka Alessia Cara, třetí je její kolegyně Nao.

Reklama

Výběr článků

Načítám