Hlavní obsah

Iva Bittová spojí filharmonii a Čikori. Na pódiu bude šedesát muzikantů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Iva Bittová vystoupí 5. května v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií Ostrava a kapelou Čikori. Jedná se o výjimečný koncertní koncept s názvem Zvon, který na pódiu spojí šedesát hudebníků.

Foto: Taktika Muzika

Iva Bittová

Článek

Iva Bittová, jedna z nejoriginálnějších a nejuznávanějších hudebních hvězd, je známá ve světě stejně jako u nás. V průběhu let představila řadu experimentů a fúzí s rockem, jazzem, world music i klasikou. Je držitelkou mnoha cen České hudební akademie.

Bittová v sále Gong v ostravském areálu vítkovických železáren odehraje s Janáčkovou filharmonií Ostrava stominutový koncertní program složený z alba Zvon (2012) a několika bonusů. Skladby pro orchestr upravili producenti alba Beata Hlavenková a Petr Ostrouchov, kteří se koncertu rovněž zúčastní.

„Spolu s Bittovou a orchestrem dále vystoupí kapela Čikori (Jaromír Honzák, Vladimír Václavek, Oskar Török), bubeník Martin Novák a kytarista Josef Štěpánek. Speciálním hostem bude desetičlenný sbor Grunik z Ostravice, který se podílel i na nahrávkách alba Zvon a s Bittovou a Ostrouchovem spolupracoval již v roce 2003 na hudbě k filmu Želary. Grunik vystoupí pouze na tomto jediném koncertě. Dirigentem bude David Švec,” upozornila Alice Titzová z agentury 2media.

Tento vzácný hudebně i organizačně náročný koncertní program je možno vidět jen málokdy, naposledy se hrál v roce 2011 a v podobě, ve které zazní 5. května v Ostravě, byl k vidění dosud jen premiérově v Trutnově před několika dny. Letos se chystají ještě dva koncerty na září – v Bratislavě a v Kroměříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám