Hlavní obsah

Italský festival veze filmy o lásce, manželství i sociálních problémech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival italského filmu Mittel Cinema Fest zasáhne nejen Prahu, kde začne 30. listopadu v Lucerně, ale také Ostravu (7. až 8. prosince) či Brno (9. až 11. prosince).

Foto: kinolucerna.cz

Z filmu Fortunata

Článek

„Tentokrát nabízíme velice pestrý a atraktivní program, který ukazuje různé aspekty Itálie: národní charakter, sociální problémy, humor a duchaplnost národa, ale také nové talenty její kinematografie,” upozornil italský velvyslanec Aldo Amati.

Festival zahájí 30. listopadu komedie Manželka a manžel režiséra Simoneho Godana, který osobně přijede do pražské Lucerny. Jde o příběh rozhádaných vytížených manželů ve středním věku, kteří se ocitli těsně před rozvodem. Záhadný přístroj jim vymění těla a způsobí, že se muž cítí jako žena a obráceně. Začnou chápat, v čem partnera štvali, a navíc se musí vypořádat s praktickým životem. Manžel předstírá v ženském těle, že je moderátorka, žena v těle chirurga předstírá, že rozumí práci v nemocnici.

Diváci uvidí také Fortunatu Sergia Castellita, drama Naprostí cizinci Paola Genoveseho, film Kráter, animovaný snímek Kočičí Popelka a další. Na závěr přijde Genoveseho novinka Místo splněných přání.

Foto: kinolucerna.cz

Manželka a manžel

Pátého prosince uzavře celý program koncert Filharmonického orchestru Bohuslava Martinů ze Zlína, který zahraje nejslavnější skladby Astora Piazzolly složené pro filmové plátno.

Filmy jsou promítány v originále s českými a anglickými titulky. Vstupenky a všechny podrobnosti o projekcích najdete na kinolucerna.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám