Hlavní obsah

Iggy Pop, Foals i Richard Müller na novém festivalu Metronome

Novinky, Stanislav Dvořák

V Praze se zrodil nový hudební festival Metronome, který neskrývá ambice stát se mezinárodní událostí. První ročník uvítá letos 25. a 26. června desítky hlavně zahraničních interpretů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Iggy Pop

Článek

Za festivalem stojí organizátoři United Islands of Prague. Akci umístili do areálu holešovického Výstaviště.

„Iggy Pop, Foals, The Kooks, Richard Müller a J.A.R., kteří vystoupí s gospelovým sborem,” vypočítává hvězdy Bára Šubrtová, která má na starosti hudební dramaturgii.

Punkový veterán Iggy Pop zde zahraje staré hity i skladby z nové desky Post Pop Depression, druhým headlinerem je britská kapela Foals, kterou pořadatelé považují za jednu z nejžádanějších vůbec. Loni vydala čtvrté studiové album What Went Down a během letošního turné vyprodala stadion Wembley.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Müller připravil se skupinou Fragile v projektu Hlasy své skladby bez hudebního doprovodu.

Kuriozitou bude vystoupí rockera Ivana Krále, který žil v zahraničí a pracoval třeba s Patti Smith a Iggym Popem a nyní se spojí s Jiřím Suchým. Dále vystoupí mimo jiné elektrofolkoví Crystal Fighters, Ghost of You, německý zpěvák a multiinstrumentalista L’Aupaire a temně melancholické severské trio Get Your Gun či sólový projekt bývalého saxofonisty Parov Stelar Max The Sax.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v sítích TicketPro a GoOut. Stanování bude možné přímo v městském parku Stromovka.

Reklama

Výběr článků

Načítám