Hlavní obsah

Ideální letní večer? Bossa nova, piňacoláda a Sinatra

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frank Sinatra nebyl jen swingová hvězda, jeho zájem sahal od blues přes latinoamerické rytmy až po moderní disko pop. Sinatra/Jobim: The Complete Reprise Recordings je prvním kompletním CD vydáním jeho výletů do oblasti brazilské muziky.

Článek

Klasik brazilské hudební scény Antonio Carlos Jobim, praotec bossa novy, se koncem šedesátých let se Sinatrou dvakrát sešel ve studiu. První z alb se jmenovalo Francis Albert Sinatra / Antonio Carlos Jobim a začínalo geniální verzí slavné Girl from Ipanema.

Druhé z alb Sinatra z neznámých důvodů stáhnul z prodeje a vyšlo až mnohem později ve zkrácené verzi (Sinatra & Company). Nyní vychází poprvé v jednom balení na CD vše, co spolu vytvořili, pod titulem Sinatra/Jobim: The Complete Reprise Recordings.

Co může vzniknout spojením Brazílie a Sinatry? Naprosto unikátní atmosféra. Frankie Boy se s duchem jihoamerické muziky obdivuhodně sžil a vykouzlil ten nejsubtilnější projev, jaký si lze představit, na hony vzdálený chlapáckému New York, New York.

Samozřejmě ji podává jinak než Brazilci, po sinatrovsku. Se svou neopakovatelnou uvolněností je zkrátka cool. Pro ideální letní večer stačí namíchat piňacoládu, lehnout si do houpací sítě a stisknout Play.

Celkové hodnocení: 90 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám