Hlavní obsah

Ibérica představí iberoamerickou kulturu. Hlavní hvězdou bude tanečnice María Moreno

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival iberoamerických kultur Ibérica se uskuteční od 19. do 29. srpna v Brně, Praze a Čechách pod Kosířem. Kromě galakoncertu v prostorách brněnského hradu Špilberk, jehož protagonisty budou v pátek nejlepší umělci současné flamenkové scény v čele s tanečnicí Maríí Moreno, se mohou návštěvníci těšit na atmosféru vášnivé hudby Jižní Ameriky.

Foto: Juraj Horniak

Hlavní hvěztdou bude tanečnice María Moreno.

Článek

Vycházející hvězda flamenka María Moreno tančí stejně, jako dýchá. Tanec je pro ni tak přirozený, že i ty nejnáročnější sekvence vypadají v jejím podání snadně a přirozeně.

María totiž tancem žije od dětských střevíčků, již v osmi letech ji přijali na Taneční konzervatoři v rodném Cádizu.

Od té doby procestovala několik kontinentů a získala mnohá ocenění. V Česku však vystoupí poprvé, a to se svým nejnovějším projektem Recreo (Hra).

Flamenco zazní na Špilberku

Kultura

Čestným hostem festivalu je letos Kolumbie, jejíž kultura se otiskne nejen v přehlídce hispánské kinematografie v kině Art, kde se filmoví fanoušci dočkají hned pěti kolumbijských filmů, ale také v dramaturgii hudebních vystoupení.

Jedním ze zástupců kolumbijské kultury je kolumbijsko-rakouské duo Das Kollektiv, které jedinečným způsobem mísí zvuk akordeonu a flétny.

Z Kolumbie pochází i autorská dvojice Mantilla-Chaparro, jejíž uměleckou instalaci Unibirds inspirovanou nesmírnou biodiverzitou Kolumbie bude možné zhlédnout po celou dobu konání festivalu v Alfa pasáži.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám