Hlavní obsah

Hynek Čermák: Ženatý se závazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hynek Čermák v nové komedii Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka hraje milujícího otce a navíc šlechtice. Coby hrabě Kostka přijíždí z New Yorku do Čech na své znovu nabyté rodinné sídlo se svou ženou Vivien alias Tatianou Dykovou a dcerou v podání Yvony Stolařové. Jeho vize je jasná – zachránit a zvelebit letité sídlo rodu Kostků, jejichž staleté heslo zní: „Kdo nikdy neprohrál, nikdy opravdu nezvítězí.“

Hynek Čermák o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

„Chtěl jsem Hynkovi nabídnout úlohu, ve které ho diváci ještě neviděli. A on se mi odvděčil fantastickým komediálním výkonem. V Poslední aristokratce je Hynek Čermák takový něžný rapl. Má na krku čerstvě zamilovanou dceru, trochu poblázněnou manželku hrající si na Lady Dianu, a navíc rozpadající se rodový zámek,“ říká režisér Jiří Vejdělek.

„Frank Kostka je mi blízký svým snílkovstvím, možná i tou představou, že pokud bude konat dobro, tak se mu dobro vrátí,“ říká Hynek Čermák. „Je to naivní chlapík, který dostane zpátky zámek, a představuje si romantický život a vůbec ho nenapadne, že realita je úplně jiná,“ dodává Čermák.

Teprve při příjezdu Frank Kostka zjistí, že jde o úvazek na zbytek života. Zámek totiž není v dobrém stavu a bude potřebovat spoustu investic, takže se pan hrabě vlastně nikdy nezastaví.

Jiří Vejdělek: Doufám, že Poslední aristokratku čeká šťastný osud

Kultura

„Místní osazenstvo zámku v čele s mrzoutským kastelánem Josefem Martina Pechláta, věčně v ořechovce naloženou hospodyní paní Tichou Elišky Balzerové a Pavlem Liškou coby hypochondrickým údržbářem, který udržuje jen své zdraví a na práci nesáhne, mu v tom moc nepomůže,“ dodává Jiří Vejdělek.

V komedii Poslední aristokratka, která vstupuje do kin 24. října, se také objeví Táňa Pauhofová, Zdeněk Piškula, Vojtěch Kotek nebo Anna Polívková, Veronika Khek Kubařová a Michal Isteník.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám